- Voorbereidingstijd: 40 minuten
- Bereidingstijd: 8 minuten
- Moeilijkheid: makkelijk
Ingrediënten
- 400 gr schoongemaakte inktvis
- 300 gr aardappels
- 100 gr selderij
- 100 gr wortels
- 12 zwarte olijven
- 50 gr kappertjes
- Zout en peper naar smaak toevoegen
Bereiding
- Schil de aardappels en snijd in blokjes van 2 cm. Week ze daarna 10 minuten in water.
- Kook de inktvis 20 minuten in zout water –> gebruik 20 gr zout per liter water. Na 20 minuten kun je het afgieten.
- Kook de aardappels in 10-12 minuten in zout water –> totdat ze gaar zijn maar niet te zacht. Na 10 tot 12 minuten kun je het afgieten.
- Maak de selderij schoon en schil de wortels. Snijd in blokjes van een ½ cm.
- Meng de aardappels, selderij, wortels, olijven en kappertjes in een glazen schaal. Schenk het citroensap erover.
- Bereid de barbecue voor op gemiddelde directe warmte (170° C). Plaats de sear grate op de barbecue en laat 10 minuten voorverwarmen.
- Smeer de inktvis in met olijfolie en gril gedurende 6-8 minuten. Keer regelmatig om gelijkmatig gaar te krijgen. Haal eraf als het bruin en knapperig wordt.
- Snijd in behapbare stukjes. Kruid royaal met olijfolie, zout en peper. Voeg toe aan de salade en proef voor serveren.
Bijbehorende accessoires:
Grate lifter | Toolset | Visspatel | Schort
Dit recept komt van de officiële weber website