Tijd voor voorjaarsbollen!

De dagen worden korter, de temperatuur daalt, en de eerste herfstbladeren dwarrelen naar beneden. In plaats van te treuren om het einde van de zomer, is dit juist hét moment om vooruit te kijken naar een kleurrijk voorjaar. September is de perfecte maand om voorjaarsbloeiende bollen te planten! Bij TopTuincentrum.nl hebben we een schitterend aanbod, klaar om jouw tuin om te toveren tot een bloemenparadijs.

Wat zijn voorjaarsbloeiende bollen?

Voor wie nog niet zo bekend is met bloembollen: voorjaarsbloeiende bollen zijn eigenlijk kleine wondertjes van de natuur. Deze bollen liggen de hele winter te rusten in de grond, wachtend op hun moment om te schitteren zodra de lente aanbreekt. Denk aan tulpen, krokussen en narcissen die na een grauwe winter als eerste de tuin opfleuren. Het beste van alles? Jij hoeft nu maar een kleine moeite te doen voor maandenlang bloeiplezier!

Voorjaarsbollen

 

Hoe plant je voorjaarsbollen?

Maak je geen zorgen als je niet veel ervaring hebt in de tuin – het planten van bloembollen is echt een eitje! Volg gewoon deze eenvoudige stappen, en je bent goed op weg naar een prachtige lentetuin:

  1. Kies een zonnig plekje: Voorjaarsbollen houden van zonlicht, dus zoek een plek die in de lente veel zon krijgt.
  2. Graaf een gat: Een handige regel om te onthouden is dat je de bollen drie keer zo diep plant als ze groot zijn. Een bol van 5 cm plant je dus op 15 cm diepte.
  3. Plant met de punt omhoog: Let op dat de punt van de bol naar boven wijst, anders kan de bol niet goed groeien.
  4. Geef ze ruimte: Zorg dat de bollen niet te dicht op elkaar zitten, zodat ze voldoende ruimte hebben om te groeien.
  5. Dek ze af en geef water: Vul het gat met aarde en geef een beetje water om de bollen een goede start te geven.

Tuingereedschap

 

Voorjaarsbollen bestellen bij TopTuincentrum.nl!

Tips voor een creatieve bloementuin

Wil je je tuin nog iets extra’s geven? Speel dan met kleuren en combinaties! Tulpen en narcissen zijn verkrijgbaar in allerlei tinten. Voor een dramatisch effect kun je kiezen voor contrasterende kleuren, of ga voor zachte tinten voor een rustige uitstraling. Plant bollen op onverwachte plekken, zoals in het gras of langs een tuinpad. In het voorjaar zullen ze als een vrolijke verrassing verschijnen, precies wanneer je het niet verwacht. Heb je geen tuin? Geen probleem! Voorjaarsbollen doen het ook geweldig in potten. Creëer een mini-lasagne op je balkon of terras en breng de lente dichtbij.

Waarom je in september moet beginnen

September is de ideale tijd om te planten, omdat de grond nog warm is en de bollen de kans krijgen om goed te wortelen voordat de winter komt. Maar het is niet meer zo heet dat de bollen uitdrogen. Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is geduld hebben. Wanneer de eerste bloeiende kopjes in het voorjaar tevoorschijn komen, weet je dat al dat werk de moeite waard was. Dus waar wacht je nog op? Haal je tuinhandschoenen uit de kast, pak een schep en begin vandaag nog! Bestel je favoriete bloembollen en het juiste tuingereedschap eenvoudig bij TopTuincentrum.nl en geniet straks van een tuin vol kleur.

Alles voor jouw tuin